Skip to main content
Eenvoudig en veilig bij al uw bestanden en e-mails
Hoog niveau cyberawareness
Altijd bereikbaar voor al uw IT-vragen

Microsoft neemt specialist in artificial intelligence over

Na de overname van LinkedIn in 2016 (voor een slordige 26,2 miljard dollar) heeft Microsoft weer een grote aankoop gedaan: AI-bedrijf Nuance is voor 16 miljard dollar overgenomen. Nuance is een specialist in artificial intelligence en werkt onder meer aan spraaktechnologie voor de gezondheidszorg. Ook hebben zij een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de stemanalyses voor de spraakassistent van Apple, Siri!

De twee bedrijven werkten al samen, sinds 2019. De reeds bestaande samenwerking betreft een dienst die dokters ondersteunt middels het opnemen van gesprekken met een patiënt en die direct verwerkt in het patiëntendossier. Doel van Microsoft met de overname van Nuance zou zijn om de mogelijkheden van de technologie verder, dus ook buiten de gezondheidszorg, in te zetten.

De CEO van Nuance, Mark Benjamin, stelt dat Nuance de afgelopen 3 jaar druk is geweest met stroomlijnen van het portfolio om verder te kunnen groeien. De samenwerking met Microsoft biedt hiervoor het perfecte platform, aldus Benjamin. Aan het einde van dit jaar zou de hele overname rond moeten zijn.

Lees hier het volledige artikel: bron